CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “Gözünü Kan Bürümüş Bu Lanet Olası Çetenin Çökertilmesi Yetmez”

18.10.2024

“DEVLETTEKİ BÜTÜN BAĞLANTILARINA BAKMAK LAZIM”

“HANGİ PARTİYE YAKIN OLURSA OLSUN, KİMSE KİMSEYİ KORUMASIN”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, yenidoğan suç örgütüne ilişkin, “Sağlık sisteminin içindeki açıklardan istifade ederek küçücük bebeklerin yaşamını yok sayan, gözünü para hırsı ile kan bürümüş olan bu lanet olası çetenin çökertilmesi yetmez, devletteki bütün bağlantılarına bakmak lazım. Hangi siyasi görüşten, hangi siyasi partiye yakın olursa olsun, kimse kimseyi korumasın” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya Gazipaşa’da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özel, en az 12 bebeğin ölümüne neden oldukları gerekçesiyle haklarında iddianame hazırlanan yenidoğan suç örgütüne yönelik soruya şu yanıtı verdi:

“EN AĞIR CEZAYI ALMALARI İÇİN ÜZERİMİZE NE DÜŞÜYORSA YAPMALIYIZ”

“İlk okuduğumda şunu söyledim, memleketin çivisi iyice çıktı. Bir yeni doğan bebek bütün dünyaya umuttur, ailesine büyük bir neşedir, büyük bir neşedir. Koca aile için yaşama yeniden tutunma, yaşama dair umutların tazelenmesidir. Böyle bir anda sağlık sisteminin içindeki açıklardan istifade ederek küçücük bebeklerin yaşamını yok sayan, gözünü para hırsı ile kan bürümüş olan bu lanet olası çetenin çökertilmesi yetmez, devletteki bütün bağlantılarına bakmak lazım. Bunun ucu kime gidiyorsa, kime dokunuyorsa, doktorsa doktor, başhekimse başhekim, hemşireyse hemşire… Ama bunların bütün bir meslek grubunu kötülemeden ama içindeki çürükleri ayıklayarak mutlaka ilerlemek lazım. Hangi siyasi görüşten, hangi siyasi partiye yakın olursa olsun, kimse kimseyi korumasın. Bu vicdansızların, bu ahlaksızlıkların başı ezilsin ki bir daha böyle bir şeye, yani ‘Yenidoğan çetesi’ ne demek? Yeni doğan çocukları başka bir yere sevk edip pahalı tedavi yapacağız diye hayatlarına mal olan bir iş yapıyorlar. Bu vicdansızların en ağır cezayı almaları için üzerimize ne düşüyorsa hep birlikte yapmalıyız.”



Benzer Haberler